Türk Mantar Kompost Misel
 
Kompost üreticilerine sorular
Kompost üreticilerine sorular, kompost üretimi, kompost üreticileri,

« İstiridye Mantarı Üretim Sertifikası Kabaca mantar yetiştirme maliyeti »

Kültür mantarı kompostu üreten firma ve kişilere sorular ...
Hazır kompost satan kişilere su soruları yönelttiğimizde istediğimiz net cevapları alamıyoruz veya verilen cevaplar çok yetersiz.

Soru 1- Kompostunuz saman mı yoksa pamuk mu?
Cevap 1- Firmalar saman, odun talaşı, pamuk, gübre ve/veya çeşitli atıklar kullanarak kompost üretirler ama net kompost formülünü vermezler. Coca Cola formülü tam bilinmediği gibi.

Soru 2- Pastörizasyonu hangi yolla yapıyorsunuz? (Kimyasal mı, Buhar mı, Kaynatarak mı?)
Cevap 2- Bu soruya da net cevap vermek zordur. En uygun kompostu, en uygun maliyetle çıkartmak için her tür yol denenir ancak sadece kabaca bilgi verilir. Fazlası için kompost üretimini yerinde izlemeniz gerekir ki kaç kişi yıllarca deneme yanılma sonucu elde ettiği; emek ve para harcadığı bir formülü kolayca göstersin?

Soru 3- 100 torba üzerinden konuşacak olursak kompost garantiniz nedir? 100 torbanın üzerinden mi %25 (örneğin) garanti veriyorsunuz? Yoksa, benim kompostumda %10 çıkmayabilir. Yani ben 90 torbadan % 25 garanti veririm dolayısıyla verimim %22,5 olur mu diyorsunuz?
Cevap 3- Hiç bir firma, herhangi bir mantar üreticisinin yaptığı işe garanti veremez. A firması, kendi kompostunu kullanarak, çok iyi kalitede %35 ürün alıken; aynı kompostu alan başka bir kişi hiç verim alamayabilir de. Mantar üretiminde, kompost için istenilen şartları sağlama garantisi verebilir misiniz? Mantar domates, biber gibi değil ki sulamayınca çok fark etmesin. Bir kaç derece sıcaklık farkı, havalandırma, hijyen, bebek gibi bir bakım mantar üretimi için çok önemli ve şartların birinin bile sağlanamaması verimi etkiler.

Soru 4- İstenilen verim alınamadığı takdirde para iadesi yapıyor musunuz? Yada kompost mu veriyorsunuz?
Cevap 4- Çoğu firma bu konuda ne para iadesi yapar ne de yeniden kompost verir. Kompost üreticisi düzgün çalışsa da, mantar üreticisi sahtekar da olabilir. Karşılıklı güven mutlaka sağlanmalıdır. Hiç kimse bile bile para kaybetmek istemez.

Soru 5- %25 garanti verdiniz ancak ben %20 ürün alabildim. Bana tekrar yüz torba mı vereceksiniz? Yoksa sadece çıkmayan torbaların yerine mi vereceksiniz?
Cevap 5- Çoğu firma sizin aldığınız verimle ilgilenmez. Kompost üreticisi firmayı suçlamadan neden %25 verim alamadığınıza bir yanıt bulursanız, çok sorun yaşanmaz.

Soru 6- İstenilen verim alınamadığı takdirde yerine verilecek kompost nakliyesini ve eleman ücretini karşılıyor musunuz?
Cevap 6- Bu konuda kompost üreticisi firma suçluysa genelde büyük ve sürekliliğini düşünen firmalar bu maliyeti karşılarlar.

Soru 7- Komposttan mantar çıkım süresi kaç gündür?
Cevap 7- Ortalama 15-20 gündür. Ancak misel kompostu yeterince sarmamışsa bu süre uzaycaktır. Veya herşeyiyle hazırsa daha kısa sürede mantar çıkmaya başlayacaktır.

Soru 8- Komposttan istediğimiz verimi alamadığımız zaman bizim elektrik, eleman, vs. giderlerimiz ne olacak. Bunları da karşılıyor musunuz?
Cevap 8- Bu konuda kompost üreticisi firma suçluysa genelde büyük ve sürekliliğini düşünen firmalar bu maliyeti karşılayacaktır.

Soru 9- Para yatırma, faturalandırma, rehber kayıtları gibi yaptığımız işlerde farklı firma bilgileri görülmektedir. Bunun sebebi nedir?
Cevap 9- Özellikle küçük üreticiler bazen faturalandırma için bazen yasal olmasa da farklı firmaları kullanabilirler. Bazı kompost üreticileri bazen ortaklarından birinin banka hesabını, bazen bir akrabasının hesabını kullanırlar. Rehber kayıtları da olmayabilir. Bu bilgiler üreticileri ne dolandırıcı - sahtekar yapar ne de güvenilir bir firma. Siz her türlü kendinizi sağlama almalı ve dikkatli olmalısınız; karşı tarafta bu işin ticaretinde ise kendini sağlama almak isteyecektir. ticaret = risk

Koray - shnkry@hotmail.com



Sponsor reklam alanı

_______________________
Buraya reklam verebilirsiniz
Adnan Menderes Üniversitesi Sultanhisar Meslek Yüksekokulu
İstiridye mantarı genel bilgiler
Muğla Üniversitesi Ula Ali Koçman Meslek Yüksekokulu
Kompost satışı sözleşme örneği
Üretime başlarken
Trüf mantarı yetiştiriciliği ve yatırımı
Akdeniz Üniversitesi Korkuteli Meslek Yüksekokulu

« önceki sonraki »
Yorumlar
Sponsor reklam
Vitrin Haberler
Sponsor reklam
Borcum var mı

Borcum var mı

Sitemizde ilerleyerek çok hızlı bir şekilde borç sorgulama yapma imkanı bulabilirsiniz. Vergi borçları, trafik, park, motorlu taşıtlar, su,elektrik, gaz, internet, telefon, askerlik vb borçlarınızı öğrenebilir, sorgulayabilir ve bu borçlarınızı mümkün derece internet üzerinden ödeyebilirsiniz. Daha fazlası için sitemizi ziyaret edin ...

Sponsor reklam
Expensive Hotels

Expensive Hotels

Some hotels are like heaven on earth with "out of this world" facilities, situated at great locations. Here is what spending more than the majority of the world`s annual income is on a single night in a hotel room looks like. These are the most expensive hotels in the world. Let`s take a quick trip ...

Sponsor reklam
Kargo Türkiye

Kargo Türkiye

Türkiye geneli ve Türkiye için hizmet veren tüm kargo şubelerinin adres ve telefonlarına ulaşabilirsiniz. Kargo şubeleriyle ilgili telefon ve adresler sizlerinde yardımıyla sürekli güncel tutulmaktadır. Kargo ile gelecekve gönderdiğiniz kargolarınızın gönderi takibi, gönderi sorgulama, kargo takibi, kargo sorgulama, kargom nerede işlemlerini sayfamızda yapabilirsiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir

Mantar toplama incelikleri
Mantar toplama incelikleri

Mantar toplama incelikleri Sonbaharın gelişiyle beraber doğanın sunduğu yabani mantarlar da kendini göstermeye başladı. Bu yabani mantarları toplarken nelere dikkat etm...

Mantar bombalama oyunu
Mantar bombalama oyunu

Mantar bombalama oyununda mantarların bulundukları yerden aşağı düşmeleri için çalışmalısınız. Üç farklı seçenekte bombanın olduğu bu oyunda sınırlı sayıd...

Misel Ekimi
Misel Ekimi

3. Tohumluk Misellerin Ekimi 1. ve 2. Fermantasyon olayı bitmiş, sıcaklığı 30ºC\'ye düşmüş olan kompost, pastörizasyon odasindan alinir. Çalişma holüne getirili...

Mantarlar ne zaman ve nasıl toplanmalıdır
Mantarlar ne zaman ve nasıl t...

Mantarlar ne zaman ve nasıl toplanmalıdır? ✔ En uygun mantar toplama zamanı, güneşli günlerde, sabah çiyinin kaybolduğu zamandan öğlen ortasına kadar olan sü...


            Cookies     Duyuru Burada görülürsünüz